Home

Achtergrond 185 x bekeken

Melkveehouderij beste garantie voor behoud Groene Hart

Behoud van het Groene Hart is essentieel voor de toekomst van de Randstad.

De beste garantie om dit unieke gebied met een eeuwenoud landschap in stand te houden is een sterke en renderende melkveehouderij. Dat zegt voorzitter Albert Jan Maat van de land- en tuinbouworganisatie naar aanleiding van de Structuurvisie Randstad 2040.

Hij wijst erop dat ook de SER onlangs heeft gepleit voor de melkveehouderij als één van de belangrijkste dragers van dit gebied. "Een toenemende diversiteit in delen van het Groene Hart, zoals in de Structuurvisie bepleit, en verder oprukkende woningbouw zullen er uiteindelijk toe leiden dat amper iets van dit gebied overblijft."

Wel ziet LTO kansen voor meer dynamische functies in het gebied, onder meer voor wateropvang en kleinschalige recreatie- en natuurprojecten, gekoppeld aan agrarische bedrijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.