Home

Achtergrond

Melkschandaal: bijna 13.000 kinderen in ziekenhuis

Bijna 13.000 kinderen zijn de afgelopen tijd naar het ziekenhuis gebracht na het consumeren van melk op basis van met melamine vergiftigd melkpoeder. Dat maakte het ministerie van Volksgezondheid in China bekend.

Melamine is een chemische stof die vooral gebruikt wordt bij het maken van kunststof borden en bestek. Toegevoegd aan melk kan melamine het aanlengen met water verhullen. De stof zorgt bij mensen en dieren echter voor nierfalen.

Vier baby's zijn tot nog toe overleden na het drinken van vergiftigde melk. Volgens het ministerie kampen nog eens 104 kinderen met ernstige gezondheidsproblemen. Bijna zestienhonderd baby's zijn genezen en ontslagen uit het ziekenhuis. Het schandaal heeft al zeker vijf regeringsfunctionarissen hun baan gekost. Onder hen is de burgemeester van Shijiazhuang. Een reeks landen heeft inmiddels een verbod ingesteld op de import van zuivelproducten uit China.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.