Home

Achtergrond 4 reacties

Melk en zuivel in Nederland goedkoopst

Melk en zuivel zijn in Nederland relatief het op één na goedkoopst van alle EU-lidstaten.

Dit blijkt uit een onderzoek van het Europese Statische bureau Eurostat over de periode 1997-2007. Alleen in Polen zijn melk, kaas en andere zuivel nog goedkoper. Het duurst is melk en zuivel in Cyprus, Griekenland, Ierland en Italië. De prijs is ook bijna het meest stabiel in Nederland. Het sterkst zijn de schommelingen op Cyprus.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Daarom zijn de melkprijzen in Nederland ook zo laag. Lang leven de goede cooperatie's. Nu krijgen ze nog meer macht. Het is alleen nog maar afwachten hoeveel melkveebedrijven er de komende tijd hierom al omvallen. En LTO slaapt maar door!

 • no-profile-image

  Bas

  In Nederland waren veel prachtige melkveebedrijven, er zijn nog enkele prachtige bedrijven over. Hoe lang nog is de grote vraag? De kosten per kg melk liggen onder hand het hoogste in europa. Uit breiden is bijna niet meer mogelijk. Om het vol te houden moeten de opbrengstprijzen mee groeien. Ze zijn zo dom om dit tegen te houden! Cooperaties, LTO waar ben je mee bezig? Gepensioneerde leden en boeren die binnen enkele jaren moeten stoppen, ga je aan kapot. Je moet je ongeloofelijk schamen wat je klaar gemaakt hebt!! De vakbonden zoals de NMV , NVV en NVP staan er voor de boeren, neem daar eens een voorbeeld aan. Mooi weer spelen, daar eten we geen boterham van!!!!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Helemaal mee eens melkveehouder, Zo´n welvarend land met bijna de laagste melkprijs. als de kosten op europees gebied nou ook het laagst was in Nederland is er niets aan het handje, maarja als het zo blijft gaan er wat kopje onder

 • no-profile-image

  dirk

  Ook nu blijkt weer.
  Langzaam Ten Onder

Of registreer je om te kunnen reageren.