Home

Achtergrond

Meeste EU-landen tegen importheffing Chinese schoenen

De Europese importheffing op de vele nieuwe schoenen uit China en Vietnam verdwijnt waarschijnlijk.

Een meerderheid van EU-landen toonde zich vandaag tegen de heffing, ondanks verzet van Italië en andere landen met veel schoenenfabrikanten.

De heffing is twee jaar geleden ingesteld, omdat Chinese en Vietnamese fabrikanten veel staatssteun hadden ontvangen. De heffing van 10 à 16 procent zou eigenlijk in oktober aflopen, maar de Europese Commissie wilde de heffing nog ongeveer vijftien maanden voortzetten voor onderzoek.

De commissie mag zelf beslissen over de heffing, maar had de EU-landen om raad gevraagd. Eerder hadden de Europese Consumentenbond BEUC en de handelarenorganisatie EuroCommerce zch al tegen de heffing uitgesproken, omdat die de importschoenen duurder maakt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.