Home

Achtergrond 189 x bekeken

Malaise op beurs door zorgen over VS

Voor de meeste bedrijven kwam de grote klap op maandag, toen duidelijk werd dat investeringsbank Lehman Brothers ter ziele gaat.

Case New Holland verloor het meest: 7,52 procent (op jaarbasis 57,3 procent). De prijs per aandeel tegenover de winstverwachting is volgens beleggingsadviseurs nog altijd voordelig. Monsanto verloor 6 procent, maar tekende als enige agribusiness-bedrijf dinsdag direct meer winst (7,55 procent). Het agrochemieconcern verhoogde haar winstverwachting vanwege goede verkopen van zaaigoed en zaadverzorgingsmiddelen per aandeel van 3,58 naar 3,60 dollar.

Yara verloor dinsdag en woensdag respectievelijk 7,84 en 6,54 procent, om slechts een kleine 4 procent terug te pakken op donderdag. Concurrent Potash Saskatchewan uit Canada hield beleggers dinsdag niettemin voor dat kunstmestproducenten hogere vraag tegen betere prijzen kunnen verwachten.

Het aandeel Danone won, vooral omdat het concern al eerder verloor door lagere waterverkopen en het voornemen van Danone flink te gaan investeren. Vandaag wonnen de beurzen weer fors.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.