Home

Achtergrond 187 x bekeken

MKZ-test Kootwijkerbroek moet openbaar

et landbouwministerie moet alsnog openheid geven over het mond-en-klauwzeermonster dat in 2001 leidde tot een besmetverklaring in het Veluwse Kootwijkerbroek.

Dat heeft het College van Beroep voor het Bedrijfsleven gisteren bepaald in een zaak die is aangekaart door verschillende belanghebbenden in Kootwijkerbroek.
Op basis van de gegevens over de gang van zaken bij het Instituut voor Dierziekten en Dierhouderij (ID-Lelystad) kunnen de Kootwijkerbroekse boeren opnieuw bezwaar aantekenen bij de minister, die dan opnieuw een uitspraak moet doen over de juistheid van de geconstateerde MKZ-besmetting in Kootwijkerbroek.
De rechter zegt dat de minister van LNV aan de hand van de laboratoriumgegevens een oordeel moet vormen over de juistheid van het faxbericht van 28 maart 2001 van ID-Lelystad aan de Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees. Op grond van het faxbericht besloot de minister (destijds Brinkhorst) tot preventieve ruiming.
Het besluit leidde tot grote commotie en acties.

Of registreer je om te kunnen reageren.