Home

Achtergrond 210 x bekeken 5 reacties

Limburgers kunnen profiteren van megastallen

De aanleg van een agro-industrieel gebied ten noorden van Venlo kan mede gefinancierd worden uit de waardestijging van woningen in landelijk gebied.

Die woningen leveren straks meer op, als veehouders en hun stallen uit de Brabantse Peel vertrekken naar het landelijk gebied rond Grubbenvorst ten noorden van Venlo.

Dat heeft Peter Smeets, agrospecialist van het Wageningse onderzoeksinstituut Alterra vrijdag gezegd. Hij opperde de komst van een agro-industrieel gebied op een symposium in Venlo.

De aanleg van een agrogebied, waarin megastallen kunnen worden geconcentreerd, kan volgens Smeets voorkomen dat die enorme bouwwerken overal in het landelijk gebied in zuidoost-Nederland verrijzen. Het dorp Grubbenvorst zou echter in de problemen komen.

Een mogelijke oplossing daarvoor is de verplaatsing van enkele huizen in Grubbenvorst tot en met het hele dorp, aldus Smeets. Inwoners die daarvan schade ondervinden moeten een ruime compensatie krijgen. Dat kan volgens de Wageningse wetenschapper eveneens worden betaald door de waardestijging van woningen in gebieden waar de agro-industrie vertrekt 'af te romen'.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Henk

  Bij mij is agd al als startpagina verdwenen, een heleboel onzin en nog meer belachelijke reacties. Bij toeval even gekeken. Ben ook direkt weer vertrokken. Waardeloze site geworden.

 • no-profile-image

  Willie van Gemert

  Dit soort waanzin verhalen doen ons imago dalen ,alsook het imago van Wageningen.

 • no-profile-image

  realist

  wat een fantast, dit lijkt wel de fabeltjeskrant i.p.v. het AGD, en daar krijgt hij nog voor betaald ook.... Dit soort mensen maken nou beleid en toekomstvisie, we missen de mensen met GBV.

 • no-profile-image

  DE TUKKER

  Ze gaan twee ruggen uit een varken snijden.........

 • no-profile-image

  Hajo

  En denkt zo'n gek daar mee weg te komen,hij solliciteerd zeker naar een ministerspost als dit kabinet gevallen is?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.