Home

Achtergrond 1 reactie

Landmark langs A12 ontmoetingsplek voor glastuinbouw

Bij Bleiswijk aan de A12 moet een innovatiecentrum komen.

Dit is tenminste het plan van het Innovatieplatform Glastuinbouw Oostland (IGLO) en de gemeenten Zoetermeer en Bleiswijk.

De gemeente Bleiswijk en Zoetermeer zien zo’n innovatiecentrum wel zitten en zijn bezig met de planvorming. Samen hebben ze een projectdirecteur aangesteld. Het centrum zou een ontmoetingsplek moeten worden voor bijvoorbeeld buitenlandse organisaties. 'Er moet ontwikkeld worden, er moeten ontmoetingen plaatsvinden en het moet leerzaam zijn', zo omschrijft het plan van IGLO.

Ook zou het centrum plaats moeten geven aan een hotel. "Het centrum moet een echt landmark worden ten zuiden van de A12 en de moderniteit van de glastuinbouw uitstralen. Ook is het de bedoeling om er aan meervoudig ruimtegebruik te doen", zegt een woordvoerder van gemeente Bleiswijk. In het centrum kunnen bedrijven uit de hele glastuinbouwketen zich vestigen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Margreet Kösters

    Wat een goed inititief! Hopelijk komt de kassenbouw hierdoor in een beter daglicht te staan. Ik zie steeds meer gemeenten die de kassen zat zijn. Een innovatiecentrum, maar zeker ook een mooi voorbeeld van meervoudig ruimtegebruik zou dit weer positief kunnen veranderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.