Home

Achtergrond 177 x bekeken

Lamy waagt nieuwe WTO-poging

WTO-topman Pascal Lamy haalt afgevaarigden van de G7 naar Genève in een poging toch dit jaar een wereldhandelsakkoord te bereiken.

Onderhandelaars van de EU, de Verenigde Staten, Australië, Brazilië, China, Japan en India komen vanaf 17 september in de Zwitserse stad bijeen. Op de agenda staan volgens Lamy "de echte Doha-onderwerpen", ofwel de punten waarop de naar de Qataarse stad Doha genoemde ronde steeds struikelt. Het grootste hoofdpijndossier is de landbouw.

Het is de eerste keer dat serieus verder wordt onderhandeld na het fiasco van de top in juli op het hoofdkantoor van de wereldhandelsorganisatie WTO in Genève. Lamy heeft geprobeerd daarna met bezoeken aan India en de VS de gesprekken weer op gang te brengen. Deze twee landen lieten de top in juli ontploffen op het punt van bescherming van de landbouw bij sterk oplopende importen.

Of registreer je om te kunnen reageren.