Home

Achtergrond 230 x bekeken

Lamy: belang afsluiten Doha Ronde steeds belangrijker

Het belang van een vrijhandelsakkoord groeit met de dag.

De financiële crises maken dit duidelijk. Dat verklaart directeur-generaal Pascal Lamy op een bijeenkomst van UNCTAD, de VN-handels en ontwikkelingsorganisatie. Lamy hoopt spoedig de betrokken ministers naar Zwitserland te halen voor overleg.

Volgens de Fransman boekten ministers in juli belangrijke vooruitgang. "Hoewel we nog niet bij een overeenkomst zijn, is een flink aantal van de gaten in een eventueel akkoord opgevuld." Lamy verklaarde dat de WTO-organisatie "klaar is een ministeriële conferentie te beleggen."

Lamy quote een Brits schrijver, Michael Korda: "loop nooit weg van een falen. Au contraire, bestudeer het zorgvuldig, en met inbeeldingskracht, vanwege haar verstopte pluspunten."

Of registreer je om te kunnen reageren.