Home

Achtergrond 2 reacties

Laagste groenteprijs te vinden via sms

Italianen die moeite hebben om als gevolg van de gestegen voedselprijzen de eindjes aan elkaar te knopen, kunnen de komende maanden de hulp inroepen van hun mobiele telefoon.

De regering is begonnen met een systeem voor verzending van sms'jes, zodat consumenten ten allen tijde te weten kunnen komen waar ze onder meer goedkope groente en fruit kunnen vinden.

Het Italiaanse ministerie van landbouw heeft voor dit project de samenwerking gezocht met een aantal consumentenorganisaties. De sms-dienst is gratis en verstrekt informatie over prijzen van 84 voedselproducten op markten in de buurt.

Clement Mol

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Eric v Zutphen

  Ja Ja
  Voedsel moet natuurlijk zo goedkoop mogelijk zijn
  mobieltjes zijn ook niet voor niets,en bellen kost ook bijna niets ,raar dat er vele mensen schulden hebben door te veel te bellen en te sms en ,laat ze dit geld besteden aan goed voedsel !!!!!!!!!!!!
  Eric

 • no-profile-image

  anya de wit

  prima ontwikkeling. Niet iedereen kan via internet alle aanbiedingen van de diverse supers nakijken en vergelijken omdat de kosten van een internetabonnement te duur zijn. Ook kun je de prijzen van de markt niet vinden op internet. Zo'n gratis sms-dienst is dan heel handig om inzicht in de prijzen te krijgen. Ook in Nederland invoeren zou ik zo zeggen. Ikzelf zou er dankbaar gebruik van maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.