Home

Achtergrond 189 x bekeken

Laagstaande zon veroorzaakt ongelukken

De laagstaande zon heeft vanochtend gezorgd voor een relatief groot aantal ongelukken op de autosnelwegen met lange files tot gevolg.

Zeker tien keer was het mis; op de A4 gebeurden zelfs vier ongevallen.

Volgens een woordvoerder van de ANWB is voornamelijk de laagstaande zon de boosdoener. "Wat aantal betreft stonden er niet extreem veel files: 240 kilometer in totaal tegen 200 gemiddeld, maar het aantal ongelukken is hoger dan normaal.''

Volgens de woordvoerder hebben vooral automobilisten op westoostroutes last van de zon. Ook op oostwestroutes kan de zon lastig zijn: dan schijnt de zon van achteren in achteruitkijkspiegels. "Voor het verkeer is bewolkt, maar droog weer het meest ideaal.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.