Home

Achtergrond

LTO plet voor apart Deltaplan zoet water

De Deltacommissie heeft te weinig oog voor de zoetwatervoorziening.

Dat vindt LTO Nederland van het vanmiddag gepresenteerde rapport van deze commissie.

LTO pleit voor een ’Deltaplan zoetwater’, waarin de watervoorziening voor de agrarische sector en terugdringing van de verzilting een belangrijker plaats krijgen dan de Commissie onder voorzitterschap van Cees Veerman er nu aan geeft. Al worden daarin de zoetwaterproblemen wel erkend. Volgens LTO zijn derhalve op korte termijn ook investeringen nodig om de infrastructuur voor de zoetwatervoorziening verder te verbeteren.

LTO Nederland kan zich overigens wel vinden in de hoofdlijnen van het rapport van de Deltacommissie. "De keuze voor veiligheid, voldoende zoetwater en in samenhang daarmee een Deltafonds voor de financiering daarvan is een hele sterke. Met deze combinatie wordt een stabiel fundament gevormd voor de toekomst van Nederland", zegt LTO-voorzitter Albert Jan Maat.

Lees ook Deltacommissie waarschuwt tegen verzilting en zoetwatergebrek

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.