Home

Achtergrond 192 x bekeken

LTO Glaskracht teleurgesteld in kabinet

LTO Glaskracht Nederland is teleurgesteld dat het kabinet geen extra geld vrijmaakt om de glastuinbouw door de huidige energiecrisis te helpen.

De sector dreigt nu, volgens de organisatie, onvoldoende investeringsruimte te krijgen voor verdere energiebesparing en verduurzaming.

Voorzitter Nico van Ruiten zegt wel blij te zijn met de op handen zijnde wetswijziging die het mogelijk maakt tuinders voorrang te geven bij de aansluiting op het elektriciteitsnet voor de levering van WKK- stroom.

Over het aangekondigde pakket sociaal-economische maatregelen is Van Ruiten positief. Het gaat hierbij onder meer om verlaging van de WW- premie voor werknemers en werkgevers en het schrappen van de voorgenomen btw-verhoging. Ook het plan voor verhoging van de mkb- winstvrijstelling, de startersaftrek en de WBSO-subsidie juicht LTO Glaskracht toe, evenals de verlaging van het mkb-tarief in de vennootschapsbelasting.

Minder blij is Van Ruiten met de aangekondigde afschaffing van de zelfstandigenaftrek. Het kabinet wil deze fiscale regeling vanaf 2010 geleidelijk afschaffen en tegelijk de mkb-winstvrijstelling verhogen. Dat heeft volgens LTO Glaskracht negatieve gevolgen voor zelfstandige tuinders met een winstinkomen tot € 45.000.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.