Home

Achtergrond 278 x bekeken

LEI: Winkelprijs glasgroente in contrast met afzet

De hogere winkelprijzen voor vruchtgroente staan in schril contrast met de lage telersprijzen voor glasgroente.

Dat meldt het landbouweconomisch instituut (LEI) in een monitoring van de afzet in het eerste halfjaar.

Bij de hogere opbrengstprijzen voor landbouwproducten wordt glasgroente door het LEI een uitzondering genoemd. Het LEI constateert dat de prijzen voor komkommer dit jaar bijzonder slecht zijn. Ook de prijs van tomaten zijn in het eerste deel van het seizoen slecht, maar toonden daarna enig herstel. De lage prijzen voor paprika in de zomer hebben de korte periodes van redelijke prijzen in het voorjaar ook teniet gedaan, constateert het LEI.

Volgens het LEI was de lichtsom in de eerste zes maanden van 2008 2 procent hoger dan in 2007. Ten opzichte van het langjarige gemiddelde was dat zelfs 10 procent hoger. Toch lag de productie per vierkante meter op ongeveer hetzelfde niveau als vorig jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.