Home

Achtergrond 1 reactie

Kroegbazen verenigen zich in Tilburgs actiecomité

Het Tilburgse comité van uitbaters van kleine kroegen die tegen het rookverbod in de horeca zijn, is uitgegroeid tot een landelijk actiefront.

Een woordvoerder van het Horeca Actiecomité Buigen of Barsten liet vandaag weten dat zich inmiddels duizend ondernemers uit het hele land hebben aangemeld. Op een actiebijeenkomst komende week in Tilburg worden honderden boze caféhouders en afgevaardigden verwacht.

Een verbond van ongeveer 25 Tilburgse kroegeigenaren besloot begin september om zich niet meer te houden aan het rookverbod. Deelnemers betaalden 50 euro inleg. Van het geld worden eventuele boetes en proceskosten betaald. Na aandacht in de (landelijke) media staat de telefoon roodgloeiend, aldus woordvoerder Wichard Taks. "De situatie verandert elk uur. De bijeenkomst van volgende week is al twee keer van locatie gewisseld omdat de ruimte steeds weer te klein is.''

Het actiecomité heeft twee advocaten in de arm genomen. Zij staan de uitbater bij van een lunchroom in Breda die onlangs als eerste in de regio een boete van 300 euro kreeg opgelegd. De eigenaar laat het aankomen op een rechtszaak. Het actiecomité vind dat de huidige wet moet worden getoetst en aangepast. Volgens de initiatiefnemers worden kleine kroegen onevenredig hard getroffen door het rookverbod.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    sjeng potlood

    Ga zo door jongens, kan ik ook weer genieten van een pilske met een peukie.
    Daarna nog de aanstaande vleesheffing aanpakken, kan ik ook nog lekker een bitterballetje of bierworstje er bij eten.

Of registreer je om te kunnen reageren.