Home

Achtergrond 175 x bekeken

Kredietcrisis overschaduwt Algemene Vergadering VN

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties wordt dit jaar gedomineerd door de financiële crisis.

De bijeenkomst begint in de loop van vandaag. Voor de Amerikaanse president George Bush is het de laatste keer dat hij de assemblee toespreekt. Naar verwachting zal zijn rede vooral gaan over zijn reddingsplan voor de financiële sector, aldus de BBC.

Andere kwesties die aan de orde komen zijn onder meer de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en Rusland naar aanleiding van het conflict in Georgië. De Georgische president Michail Saakasjvili spreekt dinsdag ook nog de Algemene Vergadering toe. Andere leiders die op deze eerste dag aan het woord komen zijn de Iraanse leider Mahmoud Ahmadinejad en de Franse president Nicolas Sarkozy, de huidige voorzitter van de EU.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.