Home

Achtergrond 428 x bekeken 5 reacties

Komkommerteler Van den Berg failliet

Het komkommer- en tomatenbedrijf Klooster/Van den Berg in IJsselmuiden is failliet verklaard door de rechtbank in Zwolle.

De rechtbank sprak op 15 september het faillissement uit voor het tuindersbedrijf en de firmanten. Deze waren niet bereikbaar. Afgelopen jaar kocht Van den Berg nog een tuinbouwbedrijf in de regio Kampen. Onduidelijk is wat de consequentie is voor de productie op het bedrijf. Bij afnemer Versdirect.nl is niets bekend van een faillissement.

Van den Berg is niet de enige komkommerteler voor wie het onzekere tijden zijn. Komkommerkwekers vrezen al langer voor hun bestaan als de prijzen die zij voor hun producten krijgen niet drastisch omhoog gaan.

Enkele maanden geleden deelden telers gratis komkommers uit op de weekmarkt in IJsselmuiden, uit protest tegen de lage prijzen. De alsmaar stijgende kosten voor met name energie zorgen volgens de kwekers voor een prijsverhouding die totaal uit zijn verband is gerukt. De telers zeggen dat ze worden uitgeknepen door retailers.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  live

  Vind dit een walgelijk stuk nieuws vooral hoe het gebracht wordt , Met weinig kennis van zaken Mijn mening en ervaring is dat de straf van een Persoonlijk faillisement levens lang is en in verhouding veel te hoog is Ik nodig bij deze de schrijver van dit stuk uit in een persoonlijk gesprek een en ander toe te lichten . met vr gr een ex Failliet

 • no-profile-image

  Lezer

  Al met al bevestigen deze berichten wel de nood in de tuinders wereld.

  Veel sterkte en wijsheid.

 • no-profile-image

  gert

  hoe hoger de gasprijzen hoe meer faillissementen,ook de supermarkten hebben teveel macht bij de inkoop en zijn niet bereid een redelijke prijs te betalen

 • no-profile-image

  melkveehouder

  De ene na de andere sector volgt. Hoe meer specialisatie hoe kwetsbaarder de bedrijven worden bij prijsfluctuaties.
  Ik vrees het ergste als de sectoren niet de koppen bij elkaar gaan steken.
  Een antwoord op al deze ontwikkelingen lijkt misschien onwezelijk maar is het niet.
  De producenten zouden er misschien goed aan doen hun krachten te bundelen en te investeren in een eigen supermarktketen. Hier heeft de retail nooit een antwoord op omdat wij de consument kunnen bedienen tegen de laagste prijs waarbij er toch een boterham voor de producent overblijft.

 • no-profile-image

  tuinder

  Waarom moet dit zo gepubliceerd worden? Het gaat over mensen die ook in privé failliet zijn. Over mensen! Niemand komt zijn naam zo graag tegen in de krant, en ze hebben het al moeilijk genoeg. Dat er bij het failliet gaan van een B.V. gepubliceerd wordt ligt heel wat anders.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.