Home

Achtergrond

'Kassenbouw Californië kan niet worden gestopt'

De Raad van State weigert het bestemmingsplan voor aanleg van het glastuinbouwgebied Californië bij Grubbenvorst te schorsen.

Boomkweker Henk den Mulder eiste onlangs bij de Raad dat het bestemmingsplan zou worden geschorst, omdat het hem het runnen van zijn boomkwekerij onmogelijk maakt. Zo kan Den Mulder geen grond meer pachten in de buurt van zijn boomkwekerij.

Volgens de Raad van State zijn voor een groot deel van het 280 hectare grote kassengebied al bouwvergunningen verleend via een spoedprocedure. De vergunningen zijn definitief goedgekeurd, zodat de kassenbouw niet meer kan worden gestopt.

Den Mulder bezit 1,5 hectare grond in het plangebied. De gemeente Horst aan de Maas wil de grond waarop de boomkwekerij staat op termijn gaan onteigenen. Het ligt volgens de rechter niet voor de hand dat dit zal gebeuren voordat de Raad van State over ongeveer een half jaar met een definitief oordeel in deze zaak komt. Tot die tijd is er volgens de Raad geen sprake van een acute bedreiging van de bedrijfsvoering van Den Mulder.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.