Home

Achtergrond

Kamer wil opheldering over Marokkaanse invloed

De Tweede Kamer wil opheldering van het kabinet over de druk die de Marokkaanse overheid zou uitoefenen op Marokkanen in Nederland.

Aanleiding daarvoor is een uitzending van het televisieprogramma Pauw & Witteman, waarin het Rotterdamse PvdA-gemeenteraadslid Fouad El Haji woensdagavond sprak over ronselpraktijken van de Marokkaanse geheime dienst.

Op verzoek van het CDA houdt de Kamer volgende week een spoeddebat over de kwestie. Het kabinet zal voorafgaande daaraan een brief sturen. CDA-Kamerlid Sybrand van Haersma Buma wil helderheid over de suggestie dat de Marokkaanse overheid via de geheime dienst informatie probeert te krijgen over Marokkanen in ons land. Als dat het geval is, is dat ”buitengewoon ernstig”, zei hij.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.