Home

Achtergrond 153 x bekeken

Kamer wil opheldering over Fortis

De Tweede Kamer wil deze week debatteren over de gedeeltelijke nationalisering van Fortis.

GroenLinks wil een apart debat, volgens de PvdA kan de kwestie aan de orde komen tijdens de financiële beschouwingen met minister Wouter Bos, die woensdag en donderdag plaatsvinden. Hoewel de meeste fracties het als een noodzakelijk kwaad zien dat de Nederlandse overheid 4 miljard euro in Fortis steekt, leven er veel vragen.

"Dit was een echte crisis, de overheid heeft gedaan wat ze moest doen'', aldus PvdA-Kamerlid Paul Tang vandaag. Maar Tang heeft een hoop vragen. "Is 4 miljard een goede prijs? Draait de belastingbetaler op voor de bonussen voor de vertrekkende topbestuurders?''
Net als het CDA wil Tang ook weten wat het lot is van ABN Amro. Het Belgisch-Nederlandse Fortis raakte in de problemen door de overname van deze Nederlandse bank.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.