Home

Achtergrond 209 x bekeken

Kabinet vertrouwt op weerbaarheid Nederland

Het kabinet vertrouwt erop dat Nederland weerbaar is, ook nu de economie wereldwijd in zwaar weer verkeert.

Premier Jan Peter Balkenende zei dat vandaag in de Tweede Kamer tijdens de tweede dag van de algemene beschouwigen, het debat over de kabinetsplannen voor volgend jaar.

De premier wees erop dat Nederland er naar verhouding goed voorstaat, met een economische groei die boven het Europese gemiddelde ligt, een lage werkloosheid, een solide pensioenstelsel en relatief kleine inkomensverschillen.

Volgens de premier is de begroting voor volgend jaar solide en zijn de onder de vorige VVD-minister van Financiën Gerrit Zalm ingevoerde begrotingsregels nog aangescherpt. Balkenende is ”blij met de signalen van de sociale partners dat ook zij hun verantwoordelijkheid nemen” om een loon-prijsspriraal te voorkomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.