Home

Achtergrond

'Kaart energietoeslag aan bij afnemers'

"Ga met je klanten de discussie aan over een energietoeslag op je producten. Dan gaat er een psychologisch effect op gang komen."

Die oproep deed glastuinder Eric Persoon uit Honselersdijk gisteren op de ledenavond van LTO Glaskracht Westland. Op de drukbezochte avond in Poeldijk stond de druk op de marges in de hele glastuinbouw door de stijgende energiekosten en in de veel teelten slechte telersprijzen.

"De kostprijs nog verder proberen te drukken is bijna niet meer mogelijk. Maar de opbrengst verhogen met meerwaarde in het winkelschap kan nog wel", aldus de ficusteler.

Ook voorzitter Nico van Ruiten van LTO Glaskracht Nederland gaf aan dat alleen met betere prijzen de hogere kosten terug te verdienen zijn. "Verder intensiveren is lastig. En extensiveren is maar weggelegd voor een kleine groep telers in een beperkt aantal teelten. En dan nog zijn we beducht voor de markteffecten."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.