Home

Achtergrond

Japan handhaaft rente

De Japanse centrale bank heeft woensdag besloten het belangrijkste rentetarief ongewijzigd te laten, op 0,5 procent.

De keuze om de rentestand ongemoeid te laten lag in de lijn der verwachting; het tarief is al sinds februari 2007 niet meer gewijzigd.

De financiële markten zijn in rep en roer, nu in de Verenigde Staten grote banken en verzekeraars in de problemen zijn gekomen. Ondanks de crisis besloot ook het Amerikaanse stelsel van centrale banken gisteren de rente op 2 procent te laten staan. Een verlaging van de rente had de aandelenhandel een steuntje in de rug kunnen geven.

De Japanse centrale bank en de Fed hebben beide flinke bedragen in de markt gepompt om de onrust tegen te gaan. Japan injecteerde woensdag 3 biljoen yen (bijna 20 miljard euro), na dinsdag al 2,5 biljoen yen te hebben vrijgemaakt om het opdrogen van de liquiditeit tegen te gaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.