Home

Achtergrond 698 x bekeken

Jaarlijks miljoen doden door zelfmoord

Iedere veertig seconden sterft er iemand door zelfmoord.

Jaarlijks maken ongeveer een miljoen mensen een einde aan hun leven. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie vandaag bekendgemaakt.

De meeste zelfdodingen vinden in Azië plaats, waar ongeveer 60 procent van het aantal zelfmoorden plaatsvond. De organisatie heeft regeringen opgeroepen de oorzaken te onderzoeken en de meest kwetsbare groepen te behoeden. Tegenover één zelfdoding staan twintig pogingen.

Vooral in Sri Lanka, Thailand, Japan en Hongkong is het aantal zelfmoorden het laatste decennium toegenomen. In Japan komt zelfmoord het meest voor onder mannen van middelbare leeftijd. Zij verliezen het vaakst hun baan in een economische crisis wat als een vernedering wordt gezien. In Hongkong en China zou de grote druk om goed te presteren het zelfmoordcijfer onder studenten opstuwen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.