Home

Achtergrond

Inkomensverschillen nauwelijks veranderd

Ondanks alle aandacht voor topinkomens en bonussen zijn de inkomensverschillen in Nederland sinds de jaren tachtig nauwelijks veranderd.

In vergelijking met andere Europese landen is de ongelijkheid in Nederland nog altijd laag. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) schrijft dit in het woensdag verschenen rapport over de Nederlandse economie. De inkomens van huishoudens liggen relatief laag bij alleenstaanden, eenoudergezinnen en 65-plussers, aldus het CBS.

In het rapport staat verder dat de Nederlandse huishoudens tussen 2003 en 2006 meer uitgaven dan er binnenkwam. Ze spraken daarvoor hun eigen vermogen aan dat steeds was gegroeid door de waardestijging van huizen en effecten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.