Home

Achtergrond 226 x bekeken

Initiatief voor verenigingen lelie

Er bestaan 'vergevorderde ideeën' om coöperatieve telersverenigingen op te richten die met veredelaars een 'nieuw regime' licentiecontracten zullen afsluiten.

Dat stelt Klaas Strijbis uit Broek op Langedijk in een gezonden brief die vrijdag verschijnt in het CNB-blad Bloembollenvisie. De belangrijkste wijzigingen in een 'nieuw regime' licentiecontract hebben betrekking op transparantie en royalty’s. Zo betreft een licentieovereenkomst volgens Strijbis straks een wereldwijde exclusieve overeenkomst. Ook zou de licentievergoeding moeten worden berekend als percentage van de verkoopprijs van de leverbare bollen. In een vereniging zouden kwekers afspraken kunnen maken over inkoop, kwaliteit en promotie.

Volgens voorzitter Jan Hermans van de KAVB-productgroep lelie is het initiatief van Strijbis besproken in het KAVB-Hoofdbestuur en hebben de leden daarop 'positief kritisch' gereageerd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.