Home

Achtergrond 171 x bekeken 1 reactie

Indonesië vindt melamine in Chinese producten

De Indonesische autoriteiten hebben in twaalf voedingsmiddelen uit China melamine aangetroffen. Dat heeft het Indonesische ministerie van Gezondheid laten weten.

De melamine is onder meer aangetroffen in koekjes, dranken en snoep. De Indonesische regering heeft een voorlopig verbod ingesteld op de import van zuivelproducten uit China.

Het melamineschandaal kwam ruim twee weken geleden aan het licht in China. Fabrikanten bleken melkpoeder voor baby's aangelengd te hebben met melamine, een stof die in verdunde melk het eiwitgehalte hoger doet lijken. De Chinese overheid bezweert dat de toestand nu onder controle is. Tienduizenden Chinese kinderen werden ziek na het nuttigen van met melamine vervuilde producten. Vier kinderen zijn overleden.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    oostlander

    De spelen zijn voorbij en meteen laat china zien dat al die negatieve gevoelens en reacties omtrent de spelen helemaal juist waren. De varkensrechten zijn in nederland nog beter geregeld dan de mensenrechten in china. Juist nu moeten initiatieven en afspraken die tijdens de spelen gemaakt zijn hard doorgepakt worden zodat de mensen in dit land niet weer aan de willekeur en onmenselijkheden van die misselijkmakende Partij overgeleverd worden of zou china stiekem bezig zijn om over 12 jaar voldoende kandidaten voor de paralympics te leveren!!?.

Of registreer je om te kunnen reageren.