Home

Achtergrond 166 x bekeken

Ierland officieel in recessie

De Ierse economie is in een recessie beland. Dat blijkt uit cijfers van het Ierse statistische bureau die donderdag naar buiten zijn gebracht.

De economie van Ierland kromp in het tweede kwartaal met 0,5 procent in vergelijking met het kwartaal daarvoor. Ook in het eerste kwartaal tekende de economie een negatieve groei op van 0,3 procent.

Van een recessie is officieel sprake bij twee achtereenvolgende kwartalen van economische krimp. De Ierse economie kromp in het eerste en tweede kwartaal ook ten opzichte van dezelfde perioden in 2007.

Binnen de eurozone stevenen verscheidene landen, onder meer Groot-Brittannië, Spanje en Duitsland, eveneens af op een officiëe recessie. In Denemarken was er sprake van een recessie toen de economie in het vierde kwartaal van 2007 en het eerste kwartaal van dit jaar kromp. De Deense economie staat er nu weer iets beter voor.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.