Home

Achtergrond 190 x bekeken

IJsselmeerziekenhuizen zoeken geld voor nood-ok's

De IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord hebben twee noodoperatiekamers, maar hoe die moeten worden gefinancierd, is nog niet duidelijk.

Dat zei een woordvoerster vrijdag. De operatiekamers zijn al naar de Lelystadse locatie van de IJsselmeerziekenhuizen getransporteerd. Maar volgens de woordvoerster is het ziekenhuis nog aan het kijken hoe de financiering moet worden geregeld.

Het ministerie van Volksgezondheid betaalt in elk geval niet mee. De ziekenhuizen zullen het moeten betalen uit de budgetten die ze hebben, maakte minister Ab Klink vrijdag na afloop van de ministerraad duidelijk. Het ministerie bepaalde vorige week dat er geen noodhospitaal zou komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.