Home

Achtergrond

Huizinga overleeft debat over ov-chipkaart

Staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer) heeft opnieuw een debat in de Tweede Kamer over haar functioneren overleefd.

Een motie van VVD en PVV om het dossier van de ov-chipkaart door te schuiven naar minister Camiel Eurlings strandde. Maar de motie werd in de Kamer beschouwd als een verkapte motie van wantrouwen. Indiener Paul de Krom (VVD) wond er geen doekjes om dat het daarop neerkwam. Onder andere regeringspartij PvdA drong daarom aan op een stemming, direct na het debat. In april diende de oppositie een echte motie van wantrouwen tegen Huizinga in. Ook die haalde geen Kamermeerderheid.

De ChristenUnie-bewindsvrouw deed nu de motie tegen haar af als compliment aan het adres van de minister "die wel eens twijfelt aan de waardering voor hem in de Kamer''. "Ik zal hem de complimenten overbrengen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.