Home

Achtergrond 241 x bekeken 11 reacties

Huizinga: mogelijk extra feestdag met Suikerfeest

ChristenUnie-staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer) kan zich voorstellen dat het einde van de Ramadan, de dag dat moslims het Suikerfeest vieren, een extra nationale feestdag wordt.

Dan moeten volgens haar moslims wel een grotere groep vormen in Nederland. Nu kent ons land volgens haar meer een christelijke cultuur.

Dat zei de bewindsvrouw van de kleinste regeringspartij woensdagavond in tv-programma Knevel & Van den Brink. Als de dag van het Suikerfeest een feestdag wordt, moet dat volgens Huizinga wel eentje extra zijn. Zij voelt er niets voor om daar bijvoorbeeld tweede pinksterdag voor in te leveren.

PVV-leider Geert Wilders verwerpt het volgens hem ”krankzinnige” voorstel van Huizinga. Hij zal het kabinet schriftelijk om opheldering vragen. Wilders is tegen een aparte islamitische feestdag ”omdat we geen islamitisch land zijn noch moeten worden en dus ook geen islamitische feestdagen moeten introduceren”, stelde hij donderdag in een reactie. Volgens hem is er juist minder islam nodig in Nederland.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Nietje

  Gaan we dan ook alle katholieke- en joodse feestdagen herinvoeren?
  En natuurlijk niet te vergeten ook invoeren in de islamitische landen waar Nederlanders gevestigd zijn?
  Ik ben absoluut geen discriminerend persoon, maar laten we aub blijven bij slands wijs, slands eer.
  Iemand die het katholieke geloof wil beleiden in bijvoorbeeld Iran is zijn of haar leven niet meer zeker wanneer hij of zij dit in de openheid doet. Hier voeren we een extra feestdag in....!!??
  Ik dacht dat nieuwe Nederlanders hier moesten integreren, maar het lijkt er steeds meer op dat wij Nederlanders in ons eigen land moeten integreren.

 • no-profile-image

  NL

  wat een gelul een extra feestdag voor moslims anders om krijgen wij er ook geen ginds moeten ze ginds maar gaan vieren en blijven als het er beter is dan hier HOUDOE en BEDANKT

 • no-profile-image

  De boer

  Huizinga zit op Verkeer, waar bemoeit zij zich mee.Heeft ze niet genoeg aan haar eigen departement? En islamitische feestdagen, laten de moslims die met en onder elkaar vieren.Nederland is geen islamitisch land,dus politici houdt met dit soort goedkoop scoren.Het is nog lang geen verkiezingstijd, dus houd op met dit soort pamperacties.

 • no-profile-image

  gj

  Ik kan er wel een aantal feestdagen bij gebruiken!
  Allemaal reuze gezellig. Waarom alleen maar zgn christelijke feestdagen, doe er wat mij betreft ook maar een paar heidense feestdagen bij.
  De cristelijke betekenis van al die feestdagen kan mij niks schelen en heeft m.i. ook niets met Nederland te maken. Alleen met wat ouderwets gedoe (het was zo en zoals het altijd was moet het eeuwig blijven?), sta open voor de wereld.
  Moslims eten veel schapen en lamsvlees prima dat ze er zijn! Goed voor mijn inkomen.
  Goed idee Tineke!

 • no-profile-image

  Albert

  Een aantal van de "chistelijke" feestdagen zijn van oorsprong heidens en door de christenen gananexeerd in de tijd dat ze net zo op expansief gericht waren als de islam nu. Kerstmis is van oorsprong het midwinterfeest. Het meest stuitende aan het verhaal van Huizinga is dat ze er als voorwaarde bij noemt dat er dan wel meer moslims moeten zijn. We zitten zowieso al niet te wachten meer meer mensen in het algemeen en al helemaal niet op meer moslims.

 • no-profile-image

  wat maken we ons weer druk

  Helemaal mee eens nederlander, moe wordt je van die profileringsdrang van Wilders, en Nietje waar maak je je nu druk om, dat katholieken worden vervolgd in Iran of dat het suikerfeest een nationale feestdag zou kunnen worden?

 • no-profile-image

  jos

  Ik stel voor om alle vrije dagen gebaseerd op religie af te schaffen. Geef in plaats daarvoor 6 vrij opneembare dagen terug zodat een ieder voor zich kan bepalen wat te doen met hun "feestdag". Is ook nog goed voor de economie want zo krijgen we ook nog eens dat deze per jaar 6 dagen extra kan doordraaien.

 • no-profile-image

  hendrik

  Tineke Huizinga is volgens mij niet van verkeer maar van verkeerd, je moet toch wel erg veel vrije tijd hebben om zoiets onzinnigs te verzinnen, wil zij het vieren dan gaat ze tegen die tijd maar op vakantie naar ramadamland.
  ps. Te veel suiker is slecht voor je tanden.

 • no-profile-image

  nederlander

  Wat een ziekelijke profileringsdrang van een politica

 • no-profile-image

  tine

  'Wat maken we ons weer druk....' Goed lezen, hoor! 'Nederlander in eigen land 'heeft het over een politica, in dit geval dus Huizinga en niet Geert Wilders.
  Dat maakt een wezenlijk verschil.

 • no-profile-image

  Mark

  geweldig al die feestdagen, graag ook 1 mei voor de echte socialisten. Daar zijn er toch wel genoeg van in nederland. Samen feestvieren is beter dan ieder voor zich een vrije dag. En een beetje rammadan zou een christen niet mistaan. Wij hebben wel eens een grote mond over de moslims, maar bij de christenen zitten ook voldoende hypocrieten, stiekem doen wat eigenlijk voor de kerk niet mag.Hoe meer zielen op een feest hoe meer lol.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.