Home

Achtergrond 205 x bekeken

Huizenprijzen VS kelderen in recordtempo

De huizenprijzen in de Verenigde Staten zijn in juli voor de tiende maand op rij gedaald.

De prijzen kelderen met 16,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het is de sterkste daling ooit.

Dat blijkt uit de vandaag gepubliceerde Standard & Poor's/CaseShiller-index die de huizenprijzen in twintig stedelijke gebieden in de VS meet. Analisten gingen uit van een prijsdaling met 16,1 procent. Op maandbasis daalden de huizenprijzen in juli in de twintig belangrijkste metropolen met 0,9 procent. Hier werd door analisten gerekend op een afname met 0,6 procent.

De huizenmarkt in de VS staat nu al twee jaar onder druk. Steeds meer huizenbezitters kunnen niet meer aan hun hypotheekverplichtingen voldoen en moeten gedwongen hun huis uit. De hypotheekcrisis in de VS leidde tot de kredietcrisis, die momenteel wereldwijd slachtoffers eist in de financiële sector

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.