Home

Achtergrond 369 x bekeken

Hoge Japanse eer voor Vlaamse bloemsierkunstenaar

Het hoogst bereikbare, zo omschrijft de Vlaamse bloemsierkunstenaar Daniël Ost de uitnodiging die hij heeft gekregen dankzij bemiddeling van de Japanse keizerlijke familie.

Ost mag zijn bloemen exposeren in de beroemde Gouden Tempel in het Japanse Kyoto.

Ost is al dertig jaar bezig met bloemen en inmiddels één van de meest gerespecteerde bloemschikkers ter wereld. Over de uitnodiging om naar de Gouden Tempel te komen is hij nog verbaasd. "In duizend jaar mocht er nooit iemand tentoonstellen. Onvoorstelbaar dat ik dit wel mag. Ik ben tenslotte geen Japanner maar een gewone Belg, geboren in een klein cafeetje in Sint-Niklaas'', aldus Ost vandaag in de krant Het Laatste Nieuws.

Volgens Ost hebben de monniken van de Gouden Tempel nog lang getwijfeld, maar gaf de voorspraak van de zus van de Japanse keizer de doorslag. Ost is al langer bezig in Japan en heeft daar al zijn eigen bijnaam: de Brug.

De tentoonstelling opent volgend jaar maart en zal worden opgebouwd rond de camelia, waarvan Ost een zeldzame collectie van tweehonderd varianten heeft.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.