Home

Achtergrond 237 x bekeken 2 reacties

Herstructurering ABN Amro op de helling

Door de financiële problemen bij Fortis staat de herstructurering van ABN Amro ook op de helling. Of 1.000 boeren nu naar Deutsche Bank gaan, staat nog maar te bezien.

Door de financiële problemen van Fortis gaat die Belgisch-Nederlandse bank-verzekeraar ABN Amro niet volledig overnemen. De Nederlandse activiteiten van ABN Amro staan nu in de etalage, zonder het bedrijfsonderdeel vermogensbeheer. Dat onderdeel is volgens Fortis al geïntegreerd. ING wordt genoemd als overnamekandidaat voor ABN Amro.

Deutsche Bank

Afgelopen weekend is er koortsachtig overlegd in Brussel. De nationale overheden van de Benelux-landen besloten zondagavond Fortis gedeeltelijk over te nemen. Voor de ABN Amro-activiteiten wordt een koper gezocht. De reddingsoperatie is bedoeld om het vertrouwen van beleggers en klanten in Fortis te herstellen.
In de Boerderij van deze week vertelt ABN Amro over gevolgen van de oorspronkelijke overname door Fortis. De Europese Commissie stemde in met de overname mits aan bepaalde voorwaarden zou worden voldaan. Fortis moest een deel van de zakelijke-marktactiviteiten van ABN Amro verkopen aan een buitenlandse partij. Dit werd Deutsche Bank. Gevolg hiervan was dat 1.000 boeren naar deze Duitse bank gingen. De ontwikkelingen rondom de overname zijn dit weekend zo snel gegaan, dat dit niet meer meegenomen kon worden in Boerderij. Boerderij sluit namelijk vrijdags af, wordt in het weekend gedrukt en komt dinsdags bij de lezer in de bus.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Piet

    Wat een lachertje. De ABN klanten worden van links naar rechts geschoven zodat ze zelf niet eens meer weten van welke bank ze nu eenmaal klant zijn.

  • no-profile-image

    Kees

    Hoe voelen die stoere boeren zich nu die de laatste jaren hun ambitieuze plannen niet rond kregen bij hun eigen bank en nu, tot over de oren gefinancierd, voor vele jaren vastzitten aan zo'n labiele bank.

Of registreer je om te kunnen reageren.