Home

Achtergrond 156 x bekeken

Handelstekort VS omhoog door dure olie

Het handelstekort van de Verenigde Staten is in juli onder invloed van de hoge olieprijs opgelopen naar 62,20 miljard dollar (44,6 miljard euro).

Dat is het hoogste tekort sinds maart 2007. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend.

Het tekort is groter dan verwacht. Door persbureau Reuters geraadpleegde analisten rekenden in doorsnee op een verschil tussen de waarde van de export en de import van 58 miljard dollar. In juni bedroeg het handelstekort van ’s werelds grootste economie 58,84 miljard dollar volgens een opwaarts herzien cijfer.

Het hogere handelstekort was vooral het gevolg van de olieprijs, die in juli gemiddeld 124 dollar per vat noteerde. Die maand werd zelfs een record bereikt van ruim 147 dollar. De dure olie joeg de kosten van geïmporteerde olie en olieproducten naar een recordhoogte van 51,4 miljard dollar. Vandaag noteert de olieprijs rond de 102 dollar per vat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.