Home

Achtergrond

Groep toeristen ontvoerd in Egypte

Een groep toeristen is vandaag ontvoerd in het zuiden van Egypte.

Het gaat om vier Italianen, vijf Duitsers, een Roemeen en vier Egyptenaren, aldus de autoriteiten in het land. Egyptische veiligheidsdiensten onderzoeken of de ontvoerde toeristen mogelijk naar Sudan gebracht zijn. Het Egyptische persbureau MENA meldde dat er onderhandeld wordt met de ontvoerders over de vrijlating van de groep.

Aanvallen gericht op toeristen zijn de laatste jaren zeldzaam in de populaire Nijldelta in Noord-Egypte. Tussen 2004 en 2006 was er een aantal bomaanslagen op het Sinaï-schiereiland in het noordoosten van het land. Volgens Egypte werden die aanslagen destijds gepleegd door bedoeïenen met radicaal-islamitische ideeën.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.