Home

Achtergrond 157 x bekeken

Griekse 'Robin Hoods' plunderen supermarkt

Griekse anarchisten hebben vandaag een supermarkt bestormd en daarna het gestolen voedsel uitgedeeld.

Ongeveer twintig ongewapende personen, vermomd met zwarte kappen, waren betrokken bij de overval in de Noord-Griekse havenstad Thessaloniki. Lokale media bestempelden de actievoerders als moderne Robin Hoods.

Zij pleegden eerder al overvallen om de stijgende prijzen voor levensmiddelen aan de kaak te stellen. De 'Robin Hoods' stelen alleen pasta, rijst en melk, die ze daarna in de straten laten liggen zodat mensen ze kunnen meenemen. Bij de overvallen wordt geen geld gestolen en geen geweld gebruikt.

De Griekse inflatie heeft met 4,9 procent het hoogste niveau in tien jaar bereikt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.