Home

Achtergrond 233 x bekeken

Grainfarmers en Centaur fuseren tot Openfield

Twee van de grootste Britse graanbedrijven, Grainfarmers en Centaur, gaan fuseren.

Openfield, zoals het nieuwe concern zal heten, zal jaarlijks 4 miljoen ton graan - zo’n 20 procent van de totale Britse productie - van meer dan 7.000 boeren verwerken.

Beoogd bestuursvoorzitter Richard Belham van het concern over de fusie: "Openfield wil de eerste keus worden voor zowel akkerbouwers als afnemers. Openfield zal de flexibiliteit, schaal en service bieden die nodig is om in de huidige markt toegevoegde waarde voor alle spelers in de keten te creëren."

Openfield beschikt straks over opslagfaciliteiten met een capaciteit van 900.000 ton. Het bedrijf wordt ook het op twee na grootste wat betreft leveranties van zaad en kunstmest en hoopt deze activiteiten verder uit te breiden.

Het nieuwe bedrijf sluit een contract af met DHL Exel om het transport van het graan te beheren. Door de efficiëntie te vergroten wil Openfield op den duur dezelfde hoeveelheid graan vervoeren met 10 procent minder afgelegde kilometers.

Of registreer je om te kunnen reageren.