Home

Achtergrond 174 x bekeken

Gemeenten moeten schuldhulpverlening verbeteren

Gemeenten moeten mensen met schulden beter gaan helpen.

Staatssecretaris Ahmed Aboutaleb (Sociale Zaken) wil daartoe wettelijke eisen gaan stellen aan de gemeentelijke schuldhulpverlening. Daarin moet komen te staan welke vormen van hulp gemeenten moeten kunnen bieden en binnen welke termijn dat moet gebeuren.

Dat schrijft de staatssecretaris samen met minister Wouter Bos (Financiën) vandaag aan de Tweede kamer. Aanleiding daarvoor was een onderzoek naar de effectiviteit van de schuldhulpverlening. Daaruit bleek dat de gemeentelijke schuldhulpverlening veel effectiever kan. In slechts een kwart van de gevallen biedt de hulp een oplossing. Vaak willen schuldeisers niet meewerken aan een oplossing of haken schuldenaren toch af.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.