Home

Achtergrond

Gemeente Westland wil praten over financiën Waterplan

De gemeenteraad van Westland is gisteren inhoudelijk akkoord gemaakt met het Waterplan, maar wil nog met betrokken bedrijven en het rijk praten over de financiering van het plan.

Dat maakt de gemeente bekend. De financiële paragraaf van het plan wordt nu in december door de gemeenteraad behandeld onder meer om te onderzoeken of een waterfonds kan worden ingesteld. De gemeenteraad nam 2 amandementen en 3 moties over die vooral de financiële kant van de plannen raakt. Daarmee is uitvoering van het plan aangehouden tot december.

In het Westland wordt gezocht naar 80 hectare aan ruimte om iedereen in de regio Den Haag te beschermen tegen wateroverlast. Tuinders moeten volgens het plan bij nieuwbouw rekening houden met extra waterberging. Tuinders hebben zich via bezwaarschriften juist gekand tegen het plan omdat het tot forse extra investeringskosten zou leiden bij nieuwbouw of reconstructie.

Of registreer je om te kunnen reageren.