Home

Achtergrond 10 reacties

Geklungel in MKZ-zaak

De geloofwaardigheid van het ministerie van landbouw loopt de ene deuk na de andere op.

Als klap op de vuurpijl blijken nu onverklaarbare gegevens verstopt te zijn in het dossier van de mond-en-klauwzeerbesmetting in Kootwijkerbroek. Het ministerie houdt eerst zeven jaar lang de onderzoeksresultaten van de MKZ-zaak in Kootwijkerbroek voor zich, wetende dat velen sterk twijfelden aan de diagnose van mond-en-klauwzeer op het bewuste veebedrijf. Niets kon het departement vermurwen de uitslag openbaar te maken, daarmee de maatschappelijke onrust eigenlijk alleen maar voedend. Tot op de dag van vandaag is onduidelijk waarom het ministerie in die strategie volhardde.

Vervolgens werd de uitslag vorige week – op bevel van een rechter – vrijgegegen. Ter begeleiding stelde LNV direct al dat die uitslag aantoonde dat in 2001 wel degelijk sprake was van MKZ in Kootwijkerbroek. Nu de dossierstukken ook openbaar zijn gemaakt, zijn er echter weer vragen. De datum op prints van testuitslagen ligt twee maanden voor de besmetverklaring. De overheid zegt desgevraagd dat dit te wijten is aan de millenniumbug. Dat roept nog meer vragen op; die gevreesde softwarefout richtte wereldwijd geen schade aan. Het lijdt geen twijfel dat er MKZ was in Kootwijkerbroek. Dat dit nog steeds niet algemeen wordt geloofd, is dankzij dit geklungel van de overheid.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  m roelofsen

  er wordt nog nooit gesproken over het klinische rapport van 3 dierenartsen welke ter plaatse geweest zijn op het bewuste bedrijf. Door hoofd dierenarts van het RVV of LNV wordt dit rapport ondertekend waarin staat dat er klinische mkz is vastgesteld. Er wordt hier niet gerept over mening van de dierenarts van de GD of de bedrijfsdierenarts. Dit was een duidelijke andere mening. Deze hebben ook niet getekend!!! vreemd......

 • no-profile-image

  corrie

  En wat als het betreffende bedrijf eens flink wilde knoeien en onrust wilde zaaien, omdat het dacht flink geld te kunnen opstrijken.
  En de koeien gewoon kokend hete melk heeft gevoerd, wat veel gelijkende klachten geeft?

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Corrie wat is de bedoeling van jouw opmerking. Volgens mij zijn klachten nog lang geen aantoonbaar virus.

 • no-profile-image

  BERT

  Of er nou wel of geen MKZ geweest is, blijft overeind dat Lnv geen open en eerlijk antwoord gegeven heeft op een logische vraag, wat getuigd van een vies spelletje door een aantal personen

 • no-profile-image

  Corrie

  Precies melkveehouder, en dat is nu alles denken wij, we zijn de buren die ook geruimd zijn, voor niets, wat wij allang wisten.
  Laat alles maar eens boven tafel komen, die doofpot cultuur moet eruit.

 • no-profile-image

  Herman

  Hee Corrie,
  wanneer dringt het nu eens door op die bible belt dat onze lieve heer de kootwijkerbroekers niet gezegend heeft in deze kwestie.
  Wat een ziekelijke gedachten over jullie buurman. Lekker volk daar bij jullie.
  Die controleur van de RVV die jullie gemolesteerd hebben is geloof ik nog steeds niet de oude.
  Voor jullie geld maar een uitslag, en die zal er niet komen.

 • no-profile-image

  Bjorn

  Bible belt of niet, het blijft een vreemd verhaal dat de resultaten 7 jaar verborgen moeten blijven. Dat men destijds vol vuur in opstand kwam tegen de rvv-ers is misschien niet goed maar wel begrijpelijk gezien de houding van oa de rvv mensen en geheimzinnigheid rondom de besmetting. Het zal je gezonde veestapel maar zijn....

 • no-profile-image

  RAAK GESTOORD

  CORRIE

  Wat een ziek makende tekst plaats je hier kokende melk !!!!!
  is dat refo gedrag?

 • no-profile-image

  a

  q

 • no-profile-image

  m roelofsen

  er wordt het klinisch verslag van twee praktijk dierenartsen onder leiding van een rvv, lees LNV, dierenarts vergeten. Dit wordt hierin door de lnv dierarts schriftelijk gesteld dat er klinische mkz zou heersen op dit bedrijf. De twee andere dierenartsen (1 van de Gezondheidsdienst en 1 van het betreffende bedrijf) hebben dit niet onderkent in dit rapport!!. Maar het rapport van een LNV dierenarts staat voor als nog vast met veel gevolgen. ???

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.