Home

Achtergrond 147 x bekeken

Geen noodhospitaal in Flevoland

Er komt geen noodhospitaal in Flevoland om het tijdelijke gebrek aan operatiekamers in de provincie op te lossen.

De acute zorg voor patiënten van de IJsselmeerziekenhuizen wordt overgenomen door ziekenhuizen in de omgeving.
Dat hebben de gemeente Lelystad, de provincie Flevoland, de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het ministerie van VWS vrijdag na overleg besloten.

De IJsselmeerziekenhuizen hadden om een militair noodziekenhuis gevraagd om daar acute ingrepen te kunnen uitvoeren. De operatiekamers van de ziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord blijven voorlopig dicht omdat de lucht er niet steriel is.
Belangrijke voorwaarde die de partijen aan de gekozen oplossing hebben gesteld, is dat het ambulancevervoer naar de omliggende ziekenhuizen is gegarandeerd. Daarover zijn met de GGD Flevoland afspraken gemaakt. De inzet van de ambulances zal continu in de gaten worden gehouden.

Verder hebben de partijen afgesproken dat volgende week een onderzoek begint naar het luchtbehandelingssysteem in de twee IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord. Daarbij komt ook de termijn aan de orde waarbinnen de zorg in de ziekenhuizen op een veilige manier kan worden hervat.

Volgens de betrokken partijen was de bedrijfsvoering bij de IJsselmeerziekenhuizen gedurende lange tijd niet op orde. Hierdoor bleven problemen onopgelost. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft inmiddels een deskundige benoemd die de financiële situatie van het ziekenhuis onderzoekt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.