Home

Achtergrond

Geen looneis van CNV en FNV

Het CNV en FNV leggen nog geen looneis op tafel bij het kabinet. Traditiegetrouw komen de bonden daags voor Prinsjesdag met hun looneisen

Het kabinet zou de WW-premie voor werknemers willen afschaffen als de vakbonden hun looneisen voor volgend jaar matigen. Zolang niet duidelijk is welke gevolgen het schrappen van de WW-premie heeft voor de koopkracht, wil de CNV nog geen looneis op tafel leggen.

CNV wacht het jaarlijkse najaarsoverleg met het kabinet af. Hierin moet duidelijk worden wat het afschaffen van de WW-premie precies betekent voor de koopkracht. Afschaffing van de premie kan enkele tientjes per maand schelen. Het CNV streeft naar behoud van koopkracht voor iedereen.

Komend jaar staat bij de cao-onderhandelingen onder meer de koopkracht centraal. "Voor koopkracht is niet alleen een looneis bepalend, maar ook overheidslasten. Daarom wachten we liever eerst de resultaten af van het overleg tussen kabinet en sociale partners'', aldus cao-coördinator FNV Wilna Wind.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.