Home

Achtergrond

Fruitcorso Tiel trekt 90.000 bezoekers

Het Fruitcorso Tiel heeft vanadaag ongeveer 90.000 bezoekers getrokken, 10.000 meer dan vorig jaar.

Dat is de schatting van organisator de stichting 4-Stromenland. Aan de optocht deden zeventien wagens mee, voorzien van kilo's groenten en fruit.

Winnaar voor het vierde jaar op rij werd de corsovereniging uit Buren, met het ontwerp Vreemde Vogels. De meest vernieuwende deelnemer was de corsovereniging uit Culemborg die niet met een wagen deelnam, maar met twee reusachtige sprinkhanen getiteld Een Sprong Vooruit.

Het corso is op een kleine aanrijding bij de start na goed verlopen. Een van deelnemende jeugdwagens beschadigde daarbij een vleugel van een vliegtuig. Het corso trok veel bezoekers uit de agrarische provincies en regio's. De wagens worden nog tot en met maandag tentoongesteld bij het NS-station in Tiel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.