Home

Achtergrond 151 x bekeken

Frisian Solar Challenge wint milieuprijs

De Frisian Solar Challenge heeft de European Solar Prize 2008 gewonnen in de categorie Transport systemen met herbruikbare energie.

Deze prijs wordt toegekend door Eurosolar, een internationale organisatie voor duurzame energie uit Bonn. De Friese zonnebootrace, langs de route van de Elfstedentocht, krijgt de prijs als erkenning voor 'deze in het oog springende vorm van promotie van duurzame energie', aldus de organisatie van de race vandaag.

Eurosolar, the European Association for Renewable Energy, bestaat uit parlementariërs van zowel de Europese Unie als nationale parlementen. Daarnaast hebben wetenschappers, architecten, boeren, bedrijven, instituten, regionale en locale overheden zitting in Eurosolar. Doel van de stichting is herbruikbare- en zonne-energie wereldwijd promoten. De uitreiking van de prijs is op 3 december in Berlijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.