Home

Achtergrond 145 x bekeken

Friesland wil 'watersportverbinding' met Duitsland

De provincie Fryslân wil een 'watersportverbinding' met het noorden van Duitsland.

Dat maakte gedeputeerde Jannewietske de Vries donderdag bekend. "We zijn aan het praten met de provincie Groningen en onze Duitse collega's, het is de bedoeling zo alle drie regio's op te waarderen op het gebied van watersport'', aldus De Vries.

Het is niet de bedoeling dat er een nieuw kanaal komt, maar dat in elk gebied ,,de missende schakels'' met elkaar verbonden worden. "Als we geen actie ondernemen dan leggen we het in Noordwest-Europa straks af tegen andere gebieden.'' Het plan is onderdeel van het Friese Merenproject waarin de provincie Friesland haar koppositie op het gebied van de watersport probeert te behouden en te verstevigen. De Vries zal haar Groningse en Duitse collega's binnenkort uitnodigen om te praten over het plan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.