Home

Achtergrond 215 x bekeken 2 reacties

Friesland-Campina nog jaar met oude regels

De zuivelcoöperaties Friesland Foods en Campina handhaven nog een jaar lang de oude, afzonderlijke kwaliteitsregelingen voor boerderijmelk. Ook als de fusie doorgaat.

Gerard Heerink, directeur coöperatiezaken bij Friesland Foods zegt in het ledenblad Fusie Info dat het te kort dag wordt om de twee kwaliteitssystemen per 1 januari 2009 geïntegreerd te hebben. De beoordeling van de beide regelingen wordt volgend jaar wel op elkaar afgestemd. Dat is om te voorkomen dat de leden van de nieuwe coöperatie ongelijk worden behandeld bij de beboeting en toekenning van bonussen.

Volgens Heerink is het overigens niet zo heel erg dat beide kwaliteitssystemen volgend jaar nog naast elkaar blijven bestaan, omdat ze voor negentig procent vergelijkbaar zouden zijn. De harmonisatiecommissie van de fusieprojectgroep werkt ondertussen hard aan de voorbereiding van de verkiezing van nieuwe districtsraadsleden. Ook worden de rollen en taken in de nieuwe coöperatie verder ingevuld.
De districtsraden krijgen een grotere verantwoordelijkheid in de ledenactiviteiten.

Een zaak die ook veel aandacht vraag is de uitwerking van het nieuwe initiatiefrecht voor leden. Er is al bekendgemaakt dat groepen van minimaal honderd leden het bestuur kunnen vragen een besluit te nemen of iets nader uit te zoeken. De precieze regels en voorwaarden van deze initiatiefregeling worden nu nader uitgewerkt. De harmonisatiecommissie werkt eveneens hard aan vergroting van de ledenbetrokkenheid. Het gaat er dan niet alleen om dat Friesland-Campina een degelijke en betrouwbare partner wil zijn voor de leden. Van belang is ook dat de leden zich gerespecteerd voelen door hun bedrijf, meent de harmonisatiecommissie. Leden moeten ook het gevoel hebben dat het meerwaarde heeft om bij Friesland-Campina te horen en dat er open en respectvolle communicatie is.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    eerst wachten op Neelie

  • no-profile-image

    dirk

    Het lijkt net of ze zo inspraak krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.