Home

Achtergrond

Forse groei varkenshouderij in Saksen-Anhalt op komst

De varkenshouderij in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt staat op het punt sterk te gaan groeien.

Dat blijkt uit cijfers van de natuurbeschermingsorganisatie Bund. Volgens de natuurorganisatie liggen er in Saksen-Anhalt vergunningsaanvragen voor 160.000 nieuwe varkensplaatsen op zes bedrijfslocaties.

Ten opzichte van de huidige varkensstapel in deze deelstaat betekent realisering van deze bedrijven, met elk 10.000 tot 50.000 dieren, een uitbreiding met 16 procent. Volgens de natuurorganisatie is dat vanuit milieuoogpunt onhoudbaar.

De oorzaak voor de sterke toename van vergunningsaanvragen zijn de plannen van vleesconcern Tönnies. Dit concern wil de hakencapaciteit in de slachterij in Weissenfels opkrikken van 12.000 naar 20.000 per dag.

Of registreer je om te kunnen reageren.