Home

Achtergrond

Forse besparing aardgasgebruik tuinders Terneuzen

Glastuinders, die zich in het nieuwe glastuinbouwgebied bij Terneuzen willen vestigen, kunnen uitgaan van een energiebesparing tot 90 procent op hun aardgasgebruik.

Dat werd duidelijk tijdens een werkbezoek van adviseurs uit de glastuinbouw aan deze Zeeuwse regio.

Tuinders kunnen warmte en CO2 van de nabijgelegen industrie betrekken. Belangrijke leverancier is Yara Sluiskil. Deze kunstmestfabrikant levert restwarmte en CO2, die vrijkomt bij de productieprocessen aan WarmeCO2. Vervolgens wordt de warmte en CO2 via een eigen leidingensysteem naar de glastuinbouwbedrijven getransporteerd. Op deze manier kan het nieuwe tuinbouwgebied zich ontwikkelen tot het meest duurzame glastuinbouwgebied van Nederland.

Clement Mol

Of registreer je om te kunnen reageren.